Vanliga frågor

På denna sida listar vi några av de vanligaste frågorna vi får om Fibertäcket. Hittar ni inte svaret på et fråga här går det naturligtvis bra att fråga oss via e-post istället.

Vilken vikt ska jag välja?

Det är väldigt individuellt vilken vikt som passar bäst. Det bästa är om man kan prova ett Fibertäcke innan man beställer.

Om det inte finns möjlighet att prova ett Fibertäcke så avgör nivån av oro/ångest och hur mycket man väger vilken vikt man ska ha på täcket. Mycket oro/ångest = tyngre täcke. Väger man mycket = tyngre täcke. De vanligaste vikterna är 6 kg, 8 kg eller 10 kg. Generellt förskrivs lättare täcken (4 kg och 6 kg) oftare inom äldreomsorgen och tyngre täcken (10 kg, 12 kg och 14 kg) inom psykiatrin och kriminalvården.

Var kan jag prova ett Fibertäcke?

Fibertäcke Futura är i dag upphandlat av alla landsting som vanligtvis upphandlar tyngdtäcken och finns att prova i många olika städer över hela landet.

Klicka här för att komma till en lista över verksamheter som tillhandahåller Fibertäcke för utprovning!

Hur gör jag för att få ett Fibertäcke förskrivet?

För att få ett hjälpmedel behöver man träffa en förskrivare. Förskrivare av fibertäcke är ofta arbetsterapeut eller sjukgymnast. Förskrivaren gör en kartläggning och bedömning av behovet av hjälpmedel för eventuell förskrivning.

Vad kostar ett Fibertäcke?

Priset varierar beroende på vikt och storlek. I de flesta landsting kan man dessutom få Fibertäcket förskrivet utan att man som brukare behöver stå för några kostnader.

Om du är privatperson eller ett företag som vill veta mer om våra priser ber vi dig kontakta oss via e-post. Om du arbetar för landsting eller som förskrivare/sjukvårdshuvudman kan du se våra priser i den nationella hjälpmedelsdatabasen.

Var är Fibertäcket förskrivningsbart?

Fibertäcke Futura är i dag upphandlat av alla landsting som vanligtvis upphandlar tyngdtäcken.

Klicka här för att se en lista över var Fibertäcke är förskrivningsbart.

Varför ska jag välja Fibertäcket?

Läs om några av de unika egenskaperna och fördelarna med Fibertäcket här: länk.

Vad säger andra som provat Fibertäcket?

Klicka här för att se vad andra har sagt om Fibertäcket.

Vi har även spelat in en film med den trefaldige världsmästaren i brottning, Frank Andersson, som har ADHD och själv använder Fibertäcket för att kunna sova gott om nätterna. Klicka här för att titta på filmen via YouTube.